Sergej Sirotkin

Williams

Sergej Sirotkin is een in Rusland geboren Formule 1 coureur. Hij is geboren op 27 augustus 1995. In het huidige Formule 1 seizoen maakt hij zijn debuut. Voorafgaand aan de Formule 1 heeft Sirotkin in verschillende klasses gereden. Hij is begonnen in het karting in 2008. Hier reed hij verschillende internationale kampioenschappen.

Na zijn kart carrière stapte Sirotkin over naar het formuleracing. Hij stapte in 2010 over naar de nieuwe Formule Abarth. Hier heeft hij echter maar zes van de veertien races gereden. Hierdoor eindigde hij achttiende in het kampioenschap.

Ook in 2011 bleef Sirotkin in de Formule Abarth rijden. Dit jaar werd het kampioenschap gesplitst in een Europees en in een Italiaans kampioenschap. Sirotkin won het Europese kampioenschap en werd tweede in het Italiaanse kampioenschap. In 2012 nam Sirotkin deel aan het Formule 3 kampioenschap. Deze was ook gesplitst in een Italiaans en een Europees kampioenschap. Hij eindigde in beide kampioenschappen als vijfde.

sergej-sirotkin-williams-f1

In de jaren 2013 en 2014 reed Sirotkin zijn races in de Formule Renault 3.5 Series. Hier werd hij in het eerste jaar negende en in zijn tweede jaar vijfde.

In 2015 stapte Sirotkin over naar de Formule 2. Hier kende hij een zeer moeizame start van het seizoen. Echter vanaf toen ging het beter. Hierdoor eindigde hij derde in het kampioenschap. In 2016 werd Sirotkin wederom derde in de Formule 2.

In 2018 maakte Sirotkin zijn debuut in de Formule 1 bij het team van Williams waar hij de gestopte Felipe Massa opvolgt.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter