Lance Stroll

Williams

Lance Stroll is een autocoureur uit Canada. Hij is 19 jaar oud. In 2017 maakte hij zijn debuut in de Formule 1 voor het team van Williams na kampioen te zijn geworden in het voorgaande jaar in het Formule 3 kampioenschap. Stroll is zijn carrière begonnen in het karting. Hier was hij zeer succesvol en Ferrari nam hem op in de Ferrari Driver Academy.

In 2014 stapte Stroll over naar de Formule 4. Hier reden ook verschillende andere coureurs die opgenomen waren in de Ferrari Driver Academy. Dit seizoen behaalde hij 10 overwinningen en hierdoor werd hij kampioen.

In het volgende jaar kwam Stroll uit in de Formule 3. In het eerste seizoen werd hij vijfde. In het daaropvolgende jaar werd Stroll kampioen in de Formule 3.

lance-stroll-williams

In 2016 verliet Stroll de Ferrari Driver Academy en ging hij als testrijder aan de slag voor het Formule 1 team van Williams. De eerste drie races wist hij niet te finishen. Bij zijn thuisrace in Canada behaalde Stroll zijn eerste punten. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan wist Stroll als derde te finishen. Dit betekent zijn eerste podium in de Formule 1. Zijn teamgenoot in het huidige seizoen is Sergej Sirotkin. Deze debuteert dit jaar in de Formule 1.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter