Team Williams

Williams

Williams is een Formule 1 team uit Groot-Brittannië. Ook is het een van de meest succesvolle teams uit de historie van de Formule 1. Het team werd opgericht in 1977 door Frank Williams en Patrick Head. In totaal heeft Williams negen constructeurstitels en zeven titels bij de coureurs. Het enige team dat meer titels behaalde bij de constructeurs is Ferrari.

In het begin van de jaren 80 eist Williams verschillende keren de titel op. Halverwege de jaren 80 was het rijdersduo van Williams Nigel Mansell en Nelson Piquet jr. Deze bleek extreem succesvol. De rest van de jaren 80 is het duo erg succesvol. In 1989 gaat Williams rijden met een Renault motor. Bij aanvang waren er enkele problemen met de motor maar Williams weet toch als tweede te eindigen achter het onverslaanbare team van McLaren.

In 1992 komen de grote triomfen terug voor Williams. Mansell wordt met overmacht wereldkampioen. De auto van dat jaar de FW14B wordt gezien als 1 van de meest dominante F1 auto’s in de geschiedenis van de Formule 1.

In de afgelopen jaren is het team lang niet zo competitief als ze waren in het verleden. In de afgelopen 3 jaar zijn ze 2 keer vijfde en 1 keer derde geworden.

De hoop van Williams is dat ze weer zo competitief kunnen worden als vroeger.

De huidige coureurs in dienst van Williams zijn:

Voor Sergey Sirotkin is dit jaar het debuut in de Formule 1. Iedereen bij Williams is zeer benieuwd hoe hij het gaat doen.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter