>

Sebastian Vettel

Lees alles oveR Sebastian Vettel bij Formule 1 team Ferrari.
Ferrari

Coureur Vettel

Sebastian Vettel is een 30-jarige coureur uit Duitsland. Hij begon zijn carrière op de jonge leeftijd van 3 jaar, waar hij mee deed aan amateur karten. Hiermee liet hij al vroeg zien wat voor talent hij had, want op elfjarige leeftijd werd hij geaccepteerd in het Red Bull Junior team. Hij debuteerde in 2007 in de Formule 1. Vettel was vanaf 2006 de derde rijder voor het Sauber team in de Formule 1. Toen hij de Turkse Grand Prix in 2006 reed werd hij de jongste F1-coureur ooit die aan een Grand Prix deelnam. In 2007 mocht Vettel Robert Kubica vervangen die zwaar crashte tijdens een race. In 2008 werd hij tweede coureur bij Toro Rosso, waarna hij in 2009 promoveerde naar het Red Bull team, waar hij in 2014 zijn laatste seizoen reed.

Sebastian Vettel rijdt sinds 2015 bij Ferrari, waar hij een driejarig contract tekenende. Hij nam hier de plek in van Fernando Alonso. Hij werd de teamgenoot van Kimi Räikkönen. Beide coureurs rijden nog steeds bij Ferrari. Vettel won de tweede race van dat seizoen. Dit was gelijk ook zijn eerste overwinning voor Ferrari. In het jaar daarna was Mercedes oppermachtig. Vettel behaalde 7 podiumplekken, maar geen enkele overwinning. De Ferrari’s waren niet voorbereid op de power van Mercedes en de techniek van Red Bull Racing.

In zijn Formule 1-carriére heeft Vettel 4 wereldkampioenschappen gewonnen. In de jaren 2010 tot 2013 was Sebastian Vettel de beste man op de track. Vorig jaar eindigde Vettel als tweede, na een lange strijd met Lewis Hamilton.

Vettel in 2018

Na zo dichtbij het kampioenschap te zijn in 2017, zal Vettel dit jaar zeker strijden voor de titel. De Ferrari’s zijn ook dit jaar weer snel en daarmee maakt Vettel een goede kans om het kampioenschap te winnen. Hij zal het op moeten nemen tegen Lewis Hamilton, wat een zware klus zal zijn. Toch verwachten wij dat dit jaar heel spannend zal worden, waarbij de coureurs dit jaar nog dichter bij elkaar zullen liggen.

Sebastian Vettel - Ferrari

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter