>

Kimi Räikkönen

Lees over het onstaan van top coureur Kimi Räikkönen
Ferrari

Coureur Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen is een 38-jarige autocoureur uit Finland, die in 2001 de Formule 1 betrad. Op 20-jarige leeftijd was hij een succesvol karter, voordat hij bij Renault ging racen. Räikkönen had geen ervaring in de Formule 3 of Formule 3000, waardoor hij niet meteen de licentie kreeg die vereist is om in de Formule 1 te rijden. Toch kreeg hij voldoende steun en kon hij dat jaar voor Sauber rijden.

Räikkönen reed slechts 1 seizoen voor Sauber, het jaar daarna stapte hij over naar het McLaren team. Hij reed 5 seizoenen voor McLaren, maar bij dit team heeft hij het niet waar kunnen maken. In 2007 begon Räikkönen bij Ferrari, wat gelijk een goed jaar was. De Fin won, met een voorsprong van 1 punt op zowel Hamilton als Alonso, het wereldkampioenschap van 2007.

De jaren daarna gaat het wat minder. Na het seizoen in 2009 is Räikkönen uit de Formule 1 gestapt, maar in 2012 keerde hij weer terug. Ditmaal bij het Lotus F1 Team. Na 2 seizoenen bij het Lotus F1 Team keert Räikkönen terug naar Ferrari, om Felipe Massa te vervangen. “The Iceman”, zoals hij door velen wordt genoemd door zijn koele kikker gedrag, rijdt nog steeds voor Ferrari.

Räikkönen in 2018

Onze verwachting is dat Räikkönen de tweede coureur van Ferrari blijft. Dit jaar zal Sebastian Vettel voornamelijk gaan strijden om het wereldkampioenschap. De Fin werd in 2017 derde in het kampioenschap en dit zal niet veel anders zijn dit jaar. Hij zal op een laag pitje meedoen voor het kampioenschap, maar de echte strijd zal tussen Vettel en Hamilton zijn. The Iceman mag wel oppassen, want hij zal het opnemen tegen Bottas, Ricciardo en de Nederlandse Max Verstappen. Als de Red Bull’s dit jaar snel genoeg zijn, zijn ook deze coureurs echte concurrenten.

Kimi-Raikkonen

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter