>

Team Ferrari

Lees hier alles over Sceduria Ferrari en lees artikelen die jij nog nooit hebt gelezen over Ferrari
Ferrari

Geschiedenis Sceduria Ferrari

Scuderia Ferrari is het oudste raceteam in de Formule 1. Het team is volledig in handen van het Italiaanse Ferrari.
In 1929 richtte Enzo Ferrari team Scuderia Ferrari op. Als wagens werden in het begin Alfa Romeo’s gebruikt. Alfa Romeo was namelijk de eerste Formule 1 team. 

Na de tweede wereldoorlog begon Enzo Ferrari zelf auto’s te bouwen en was het contract met Alfa Romeo verbroken. In 1950 debuteert Ferrari met haar eerste auto op de Formule 1. Deze auto kon het team van Alfo Romeo nog niet verslaan. Echter wist het Ferrari team twee jaar later wel zijn eerste Formule 1 titel te behalen.

Team Ferrari heeft in zijn lange geschiedenis 15 keer de Formule 1 gewonnen en 16 keer de constructeurs titel gewonnen. De drie meest succesvolle coureurs waren:

Michael Schumacher

Michael Schumacher is de beste coureur dat de Formule 1 ooit heeft gehad. Hij heeft in totaal 7 keer de Formule 1 gewonnen. In 2012 heeft Michael Schumacher zijn laatste race gereden. In december 2013 heeft Schumacher een tragisch ongeluk gehad tijdens zijn wintersport. Hij is in coma geraakt en tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk hoe zijn toestand nu is. 

Enzo Ferrari

Enzo Ferrari is geboren op 18 februari 1898 in Modena. De vader van Enzo bracht hem voor het eerst in aanraking met de autosport. Echter stierf de vader van Enzo tijdens WO1. Enzo is begonnen met het bezorgen van chassis. Enzo Ferrari kwam tijdens zijn werk Ugo Sivocci tegen, hij bood hem een baan als testcoureur aan. Zo is Enzo begonnen als testcoureur naar race coureur. Enkele jaren later ging hij werken bij Alfa Romeo (eerste Formule 1 team). Later is Enzo Ferrari voor zich zelf begonnen met team Ferrari. In het boek Enzo Ferrari: Mijn Leven is de gehele geschiedenis van Ferrari terug te lezen. Erg leuk als je echt alles wilt weten over Ferrari.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter