Daniel Ricciardo

red bull

Daniel Ricciardo is een 28-jarige Formule 1-coureur uit Australië. Hij startte zijn carrière in de Formule 1 in 2011, waar hij vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië mocht rijden voor HRT, een Spaans raceteam dat van 2010 tot 2012 deelnam in de Formule 1. Het jaar daarvoor was hij echter al betrokken bij Formule 1. Hij kreeg dit jaar tijdens een aantal vrije trainingen de kans om de auto te testen. Hiermee werd hij klaargestoomd voor zijn carrière in de Formule 1.

In 2012 was Ricciardo coureur voor Scuderia Toro Rosso. Ook in 2013 reed hij voor dit team. Eind 2013 werd bekend gemaakt dat Ricciardo het volgende jaar voor Red Bull Racing ging rijden, met Sebastian Vettel als teamgenoot. In zijn eerste race in Australië wist hij gelijk een tweede plaatst te bemachtigen. Hij werd hiermee de eerste Australiër die op het podium stond in een thuisrace. Hij werd echter na de race gediskwalificeerd omdat zijn brandstofconsumptie te hoog was.

2016 was een goed seizoen voor Ricciardo. Hij behaalde 8 podiumplaatsen met de Red Bull, met als hoogtepunt een overwinning in Maleisië. Hij eindigde dat jaar als derde in het kampioenschap. In 2017 ging het wat minder, al behaalde hij wel 8 podiumplekken met een 1e plek in Azerbeidzjan. Hij eindigde dit jaar echter als vijfde in het kampioenschap.

 

Ricciardo in 2018

De prestatie van Ricciardo zal dit jaar erg afhangen van de kwaliteit van de auto. Vorig jaar is hij 6 keer niet gefinisht, waarbij een aantal keren problemen was met de motor. Red Bull rijdt dit jaar weer met een Renault motor, hoewel deze vorig jaar voor veel problemen zorgde. Als de auto in orde is en goed rijdt, verwachten wij dat Daniel Ricciardo in de top 5 van het kampioenschap terecht komt. Het wordt hier echter wel spannend welke positie hij in zal nemen.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter