Red Bull Racing

Red Bull

Verleden

In 2005 is het Oostenrijkse Formule 1-team Astin Martin Red Bull Racing opgericht.
Het werd aan het einde van 2005 overgenomen van Jaguar Grand Prix aan Red Bull. De verkoop kwam van het Jaguar team kwam voort uit slechte cijfers van het moederbedrijf Ford.
In de eerste debuutjaren van het kersverse F1-team reden David Coulthard, Christian Klien en Mark Webber voor Red Bull Racing. Met deze coureurs wist Red Bull Racing niet beter te presteren dan een 5e plek.

Kampioensjaren

Tot 2009 toen Duitser Sebastian Vettel het team kwam versterken. In dit jaar wist Vettel de 2e plek te bemachtigen aan het einde van het seizoen. Dit bleek het begin van een geweldige periode voor Red Bull Racing en de Duitser. In de daarop volgende 4 jaar (2010 tot en met 2013) werd Red Bull Racing met Vettel kampioen van de Formule 1. De jaren daarna namen de resultaten wat af.

Heden

Vervolgens vertrok Sebastian Vettel naar Ferrari en redde Red Bull Racing het niet meer om het kampioenschap binnen te halen. De huidige rijders barsten van het talent en willen graag laten zien wat ze kunnen. Met in de gelederen de jonge Max Verstappen (20) en Daniel Ricciardo (28) glooit er weer hoop voor Red Bull Racing op een volgend kampioenschap.

Alle ogen zijn gericht op teambaas Christian Horner van Red Bull Racing en zijn coureurs. Hoe gaat het seizoen van 2018 verlopen?

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
>