Pierre Gasly

Ferrari

Pierre Gasly is een 22-jarige Franse coureur die sinds 2017 in de Formule 1 rijdt. Gasly begon op tienjarige leeftijd met karten. Hij won hier meerdere kampioenschappen en stroomde in 2011 door naar het formuleracing.

In 2017 maakte Gasly de overstap naar de Super Formula, omdat er in de Formule 1 geen plek voor hem was. Aan het eind van het seizoen werd bekend gemaakt dat Pierre Gasly zijn Formule 1-debuut zou maken in de Grand Prix van Maleisië. Daniil Kvjat, die eerst voor Toro Rosso reed, werd gedwongen te vertrekken en daarmee kwam er een plek vrij. Gasly mocht deze plek bij Toro Rosso opvullen. Ook in 2018 rijdt Gasly voor Toro Rosso.

Gasly in 2018

Onze verwachting is dat Gasly nog erg zoekende zal zijn in 2018. Hij heeft pas een paar races gereden, waardoor hij nog weinig ervaring heeft. Daarom zal hij in dit jaar zich moeten focussen op het uitrijden van de races, zodat hij meer ervaring op kan doen. Daarnaast is het belangrijk dat hij zich laat zien binnen het team van Toro Rosso en zich zal onderscheiden van zijn teamgenoot Brendon Hartley.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter