Alfa Romea Sauber F1

Sauber

Alfa Romeo Sauber is een Raceteam uit Zwitserland dat uitkomt in de Formule 1. Het team is actief binnen de Formule 1 vanaf 1993 tot heden. Weliswaar is het team in 2005 overgenomen door BMW. Op dat moment ging het team verder onder de naam BMW Sauber. Totdat in 2009 BMW zich terugtrok waardoor Sauber terugkeerde in 2010.

Sauber keerde terug voor het team van Toyota. Die was vrijgekomen na het vertrek van het team uit de Formule 1. De samenstelling van het voormalig BMW team heeft dezelfde samenstelling gehouden.

Na 30 jaar afwezigheid binnen de Formule 1 werd eind 2017 aangekondigd dat Alfa Romeo weer haar rentree maakt. Het automerk gaat samen met het team van Sauber een samenwerking aan. Dit zal voornamelijk op strategisch, commercieel en technisch gebied zijn. Vanaf dit moment gaat de renstal door het leven als Alfa Romeo Sauber F1.

Huidige coureurs:

De afgelopen jaren heeft het team van Sauber geen rol van betekenis mogen spelen binnen de Formule 1. Van de afgelopen vier jaar is het team drie maal op de laatste plaats geëindigd. De hoogste binnen het eindklassement van een kampioenschap ooit was de vierde plaats in 2001. De coureurs van dat jaar waren Nick Heidfeld en oud F1 kampioen Kimi Räikkönen. Gaan de huidige coureurs Ericsson en Leclerc hier verandering in brengen in 2018?

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
>