Fernando Alonso

McLaren

Fernando Alonso is een 37-jarig coureur uit Spanje. Fernando Alonso is tweemaal wereldkampioen geworden in de Formule 1. In de jaren 2005 en 2006 werd hij met de renstal van Renault wereldkampioen. Hij werd in 2005 de jongste wereldkampioen ooit. 

 

In 2001 debuteerde Alonso in de formule 1. Dit deed hij voor het team van Minardi. De auto van Minardi stond bekend als 1 van de minst competitieve auto’s van de baan. Hierdoor wist Alonso geen enkel punt te behalen. Wel scoorde hij in de kwalificaties vaak beter dan coureurs van betere teams. 

 

In het daaropvolgende jaar stapte Alonso over naar Renault als testrijder. In 2003 wordt hij volwaardig coureur bij Renault. Hier pakt hij zijn twee wereldkampioenschappen. 

 

In het jaar 2007 komt Alonso uit voor McLaren. Voor de racewereld was het een schok dat Alonso overstapte naar de grootste concurrent van Renault. 

Zijn teamgenoot werd Lewis Hamilton die in het voorgaande jaar de GP 2 had gewonnen. Op 2 november 2007 maken Alonso en McLaren bekend dat ze ondanks het nog 2 jaar doorlopende contract per direct uit elkaar gaan. Als reden werd gegeven dat er sprake was van een niet ideale samenwerking.

 

Voor het seizoen 2008 komt Alonso uit voor Renault. Hier blijft hij tot en met het seizoen van 2009 rijden. In het jaar 2010 wordt na langlopende geruchten bevestigd dat Alonso In het volgende jaar uit zal komen voor Ferrari. In zijn tijd bij Ferrari wordt Alonso een aantal keer 2ein het kampioenschap voor coureurs. 

 

Op 11 december 2014 wordt bekend dat Alonso terug zal keren bij het formule 1 team van McLaren. McLaren stapte namelijk over naar Honda als motorleverancier. Hiermee boekte de renstal in de jaren 80 en 90 vele successen. De overstap naar de Honda motoren bleek voor McLaren een verkeerde keuze.

 De betrouwbaarheid van de motoren bleek zeer slecht. 

 

In het huidige seizoen zit Fernando Alonso nog steeds bij McLaren ondanks geruchten dat hij over zou stappen. De overstap in het huidige seizoen naar de Renault motoren zou geholpen hebben bij zijn keuze om te blijven. Zijn teamgenoot dit seizoen is Stoffel Vandoorne.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter