Haas F1 Team

Haas F1

Het Formule 1 team van Haas is een Amerikaans team dat is opgericht in 2014. De oprichter van het team is Gene Haas. De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) maakte in 2014 bekend dat Haas vanaf 2015 mee mocht doen aan de Formule 1. Het is het eerste Amerikaanse team dat in staat geschreven in de Formule 1 sinds het US F1 Team in 2010. Dit team kwam echter nooit van de grond.

Het team van Haas was in 2015 al gerechtigd om op de grid te starten. Gene haas besloot echter om pas in 2016 te starten. Er werd op 29 september 2015 bekend gemaakt dat Romain Grosjean de eerste coureur zou worden. Op 31 oktober werd Esteban Gutiérrez aangewezen als tweede coureur.

In de afgelopen twee seizoenen is Haas achtste geworden in het constructeurs kampioenschap. De hoogst behaalde positie is een vijfde plaats, behaald door Romain Grosjean in Bachrein.

De coureurs voor het huidige seizoen zijn:

  • Romain Grosjean
  • Kevin Magnussen

Dit seizoen heeft Haas de auto langer doorontwikkeld. Dit hebben ze gedaan om ervoor te zorgen dat de auto minder wisselvallig is dan in de afgelopen twee seizoenen.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter
>