Valtteri Bottas

Mercedes

Carrière Bottas

Valtteri Bottas is een 29-jarige Formule 1-coureur uit Finland, die sinds 2013 actief is in Formule 1.

In 2012 mocht Bottas 15 keer in actie komen tijdens de officiële vrije trainingen tijdens een Grand Prix weekend. Op deze manier stoomde het team van Williams hem klaar voor zijn Formule 1 debuut.

Op 23-jarige leeftijd maakte Bottas in 2013 zijn officiële debuut als racecoureur bij het Williams F1 team. Van 2013 tot en met 2016 reed Bottas voor het Williams F1 Team, maar in 2017 mocht hij de overstap maken naar het team van Mercedes. Bottas heeft in totaal 22 keer op het podium gestaan, waarvan 3 overwinningen. Toch blijft de Fin achter ten opzichte van Lewis Hamilton. Het zal het komende seizoen daarom nog spannend worden of Bottas zijn stoeltje bij Mercedes weet te behouden. Er wordt namelijk gesproken over andere plannen voor het Mercedes team in 2019. Bottas zal dit seizoen dus extra moeten laten zien wat hij in huis heeft.

Valtteri Bottas bij Williams

Bottas en Mercedes

Valtteri Bottas is sinds 2013 actief in de Formule 1. Van 2013 tot 2016 reed Bottas voor het Williams F1 Team. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2014 behaalde  hij zijn eerste podiumplaats. Hij eindigde dat jaar als vierde in het kampioenschap. In 2016 besloot Nico Rosberg na het winnen van het kampioenschap per direct te stoppen met het racen in de Formule 1. Daardoor zat Mercedes met een leeg stoeltje in het team, terwijl bijna alle coureurs al een contract hadden bijgetekend voor 2017. Valtteri Bottas had dit nog niet gedaan en daardoor kreeg hij een contract aangeboden bij het Mercedes AMG Petronas Motorsport Team. In 2017 werd Bottas derde in het kampioenschap, zijn teamgenoot Lewis Hamilton werd eerste en de tweede plek was voor Sebastian Vettel.

Valtteri Bottas behaalde in 2017 in totaal 13 podiumplekken, waarvan hij 3 keer als eerste finishte. In Rusland, Oostenrijk en Abu Dhabi wist de Fin zijn teamgenoot Hamilton in te halen en eindigde hij op de eerste plek. Het Mercedes Team won ook in 2017 weer de constructeurstitel, wat inhoudt dat Mercedes de meeste punten wist binnen te halen. Dit werd echter vooral gedaan door Lewis Hamilton. Hoewel beide coureurs in een Mercedes auto rijden, is het verschil nog steeds groot. Daarom zal Valtteri Bottas zich in 2018 moeten bewijzen, zodat hij zijn plekje bij Mercedes kan verzekeren.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter