Team Mercedes

Mercedes

Mercedes is natuurlijk bekend door de luxe personenauto’s die zij ontwikkelen. In 1926 werd het Duitse bedrijf opgericht als gevolg van de samenwerking van Gottlieb Daimler en Carl Benz. In de jaren 50 reed het Duitse team voor het eerst mee in de Formule 1. Daarna werd Mercedes ingeschakeld voor motoren voor het team van McLaren. Tegenwoordig maakt Mercedes deel uit van Daimler AG. Mercedes is sinds 2009 betrokken bij Formule 1 als eigenaar van het Mercedes-AMG Petronas Motorsport team.

Op dit moment is Toto Wolff de teambaas van Mercedes. Volgens hem zijn de beste coureurs die voor Mercedes hebben gereden:

  1. Lewis Hamilton

  2. Nico Rosberg

Wil je meer weten over de geschiedenis van Mercedes? In het boek ’60 jaar Formule 1′ van Bruce Jones wordt hier uitgebreid over verteld. Het product is te koop bij Bol.com.

Onze verwachting is dat Mercedes in 2018 weer de constructeurs titel pakt. Daarnaast verwachten wij dat het opnieuw Lewis Hamilton is die het kampioenschap wint. Hij zal dit jaar wel meer concurrentie kunnen verwachten van zowel de Ferrari’s als de Red Bull’s. Desondanks houdt het Mercedes team op dit moment de snelste auto op de baan, waarmee zij op circuits met lange rechte stukken altijd een voorsprong hebben op de rest. Valtteri Bottas zal dit jaar moeten strijden om zijn plekje bij Mercedes te behouden, maar wij denken dat Mercedes volgend jaar een ander coureur de kans biedt. Vorig jaar heeft Bottas weinig spectaculairs laten zien, terwijl hij in de snelste auto rijdt.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter