Esteban Ocon

Force India

Esteban Ocon is sinds het seizoen 2017 coureur van het Force India Formule 1 Team. Ook de Fransman begon, zoals zovele latere Formule 1-coureurs, met karten. Op zijn vijftiende begon Ocon in de single-seaters, met drie podiumplekken in de Formule Renault 2.0. Daarna kwam hij uit in de Formule 3, Formule Renault 3.5, de GP3 Series en het DTM. Ook was Esteban Ocon lid van het opleidingsteam van Lotus. Voor dit team heeft hij enkele keren in een Formule 1-wagen gereden, waaronder een aantal vrije trainingen. 

In mei 2015 maakte Ocon de overstap naar het opleidingsteam van Mercedes. November 2015 werd hij officieel aangekondigd als testrijder van het Formule 1-team van Mercedes. In 2016 werd Ocon uitgeleend aan Lotus, dat zijn naam veranderd had in Renault F1 Team, waar hij als testcoureur aan de slag ging. Vanaf de GP van België op Spa-Francorchamps reed Ocon als Formule 1-coureur voor Manor Racing Team. Aan het eind van het seizoen werd hij door Mercedes overgeheveld naar Force India, waar hij in zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 als achtste eindigde in de WK-stand, net na teamgenoot Sergio Pérez. Hieronder staan alle Formule 1 resultaten van Esteban Ocon:

resultaten esteban ocon

Esteban Ocon in 2018

We kunnen in 2018 een zeer gemotiveerde Esteban Ocon verwachten, aangezien er een stoeltje bij het Mercedes-team lonkt voor Ocon. Bottas voldoet tot nu toe namelijk niet helemaal, en de Mercedes-bazen houden de ontwikkeling van Ocon in de gaten. Gezien het goede vorige seizoen en de potentie van de Franse coureur is het niet onmogelijk te achten dat Ocon een plekje hoger komt op de WK-stand ten opzichte van teamgenoot Sergio Pérez.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter