Force India

Op deze pagina lees je alles over het Formule 1 team Force India. Meer weten over de coureurs van Force India?
Force India

Force India F1 Team is in 2007 ontstaan uit het Spyker F1 Team dat in 2007 mee reed in de koningsklasse van de autosport. In oktober 2007 namen de Nederlandse ondernemer Michiel Mol en de Indiase zakenman Vijay Mallya Spyker F1 Team over. Onder de naam Force India Formula One Team heeft het team een aantal jaren meegedraaid in de Formule 1, met de volgende resultaten:

Force India resultaten

In oktober 2011 nam het Indiase bedrijf Sahara India Pariwar, een Indiaas conglomeraat, een aandeel van  42,5% in het Force India F1 Team voor honderd miljoen dollar. 42,5% van de aandelen is in handen van Vijay Mallya en de resterende 15% is van Michiel Mol. Daarmee heeft de Formule 1 naast Max Verstappen nog een klein oranje tintje. Als resultaat van het aanschaffen van de aandelen door Sahara India Pariwar, een Indiaas conglomeraat, heet het team vanaf oktober 2011 Sahara Force India.

Het Indiaas-Nederlandse Formule 1 team zal de vierde plek van vorig seizoen vast willen houden. Dit doen ze in 2018 met dezelfde coureurs als in 2017: Sergio Pérez en Esteban Ocon.

Force India rijdt net zoals vorig jaar in een roze auto. Daarnaast maakt men opnieuw gebruik van een Mercedes-motor om de wagen aan te drijven. Teamleider is mede-eigenaar Vijay Mallya. De technisch directeur van Force India is Andrew Green.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter