>

Ricciardo wint in Monaco, Verstappen finisht na knappe inhaalrace als negende

GP Monaco

Daniël Ricciardo die vanaf pole position mocht beginnen heeft de prestigieuze grand prix van Monaco gewonnen. Bij de start wist hij Sebastian Vettel en Lewis Hamilton voor te blijven. Na zestien ronden kwam hij de binnen voor zijn enige pitstop. Na deze pitstop was hij nog steeds de leider van de race. Dit kwam doordat zijn concurrenten al eerder naar binnen waren geweest.

Na ongeveer 27 rondes meldde Ricciardo zich op de boordradio om te vertellen dat hij vermogen verloor. Hierdoor kon Sebastian Vettel aansluiten bij Ricciardo. De Australische coureur kon echter genoeg snelheid houden om de Ferrari coureur voor te blijven. Na afloop verklaarde Ricciardo dat hij tijdens het grootste gedeelte van de race slechts zes van de acht versnellingen tot zijn beschikking had.

Verstappen begon de race in het prinsdom achteraan. Max moest achteraan beginnen door een crash aan het einde van de derde training.  Hierdoor stond hem een lastige opgave te wachten. Het is namelijk zeer moeilijk om in het krappe stratencircuit in te halen. Een puntenfinish leek dan vooraf ook het hoogst haalbare. In de eerste ronde ging Verstappen direct Romain Grosjean en Kevin Magnussen voorbij. Enkele ronden later hadden Marcus Ericsson, Lance Stroll en Brendon Hartley ook plaats moeten maken voor de Nederlander. Dankzij pitstops van verschillende coureurs lag Verstappen na 21 ronden op de tiende plaats.

Pas na 48 rondes ging Verstappen naar de pits om afscheid te nemen van zijn eerste set banden. De Limburger stapte over naar de hypersoft en keerde als elfde terug op de baan.

Na Verstappen dook Hülkenberg naar binnen om ook nieuwe banden op te halen. Hij keerde vlak voor Max terug op de baan. De Red Bull coureur ging vervolgens de strijd aan met de Duitser. Echter liet Carlos Sainz zijn teamgenoot voorbij na teamorders. Na enkele rondes wist Verstappen zijn oud teamgenoot in te halen. Hierna viel Fernando Alonso nog uit met een kapotte versnellingsbak. Hierdoor lag Verstappen op de negende plek. De Nederlander presteerde het nog om weer de aansluiting te vinden bij Nico Hülkenberg, maar kon deze niet meer inhalen. Hierdoor finishte hij als negende.

De volledige uitslag van de GP van Monaco vind je hieronder:

 

 

We zijn erg benieuwd wat je van dit artikel vindt! Laat een reactie hieronder achter.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter

1 reactie

Wouter Giesen · mei 28, 2018 op 3:31 pm

Een mooi artikel, jammer dat Max niet nog een paar plekjes kon opschuiven tijdens de race. Hopelijk volgende keer beter in Canada.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *