>

"Bottas is in 2019 zijn stoeltje bij Mercedes kwijt"

Bottas 2019

Valtteri Bottas rijdt sinds 2017 voor het Mercedes-AMG Petronas team binnen de Formule 1. Door het onverwachtse vertrek van Nico Rosberg na het winnen van het kampioenschap in 2017, kwam er een plekje vrij bij Mercedes. Rosberg liet pas aan het einde van het seizoen weten dat hij ging stoppen met de Formule 1. Hierdoor hadden bijna alle coureurs hun contract voor 2017 al getekend, behalve Bottas. Daarom kreeg Valtteri Bottas de eer om het lege stoeltje bij het Mercedes team te vullen.

Onder de maat

Na een goed seizoen voor Bottas in 2017, waarbij hij 3 overwinningen wist te behalen, mocht hij ook in 2018 voor Mercedes blijven rijden. Toch zijn dit geen goede resultaten voor Mercedes. Zo had tot toen nog nooit een coureur minder dan 5 races gewonnen tijdens een kampioenschap. Daarmee scoort Bottas dus flink onder de maat. Daardoor is er nu sprake van een eventuele nieuwe coureur bij Mercedes. Eind 2018 loopt het contract van zowel Bottas, als Hamilton af bij Mercedes. Het lijkt er op dit moment op dat het contract voor Hamilton alweer opgesteld wordt, maar over Bottas wordt nog veel gespeculeerd.

bottas overwinning

Er is een kans dat Valtteri Bottas zijn stoeltje bij Mercedes weet te behouden, maar wat zijn de mogelijkheden als dit niet het geval is?

Bottas naar Ferrari

De persoonlijke sponsor van Bottas, Antti Aarnio-Wihuri, sluit niet uit dat Bottas volgend jaar voor Ferrari rijdt. Kimi Raikkönen, de huidige coureur bij Ferrari, heeft zijn beste tijd gehad. Dit was vorig jaar al merkbaar, toen hij minder constant presteerde en veel podiumplekken liet liggen. Toch wordt er ook veel gespeculeerd over Daniel Ricciardo, die op dit moment voor het Red Bull team rijdt. Ricciardo zal hoogstwaarschijnlijk in 2019 voor Ferrari gaan rijden, wat inhoudt dat Raikkönen zijn plek kwijt is. Daarmee zal het dus ook voor Bottas onmogelijk zijn om de overstap naar Ferrari te maken. Wat echter wel mogelijk is, is dat Ricciardo naar Mercedes gaat, waardoor Bottas voor Ferrari kan gaan rijden.

Esteban Ocon vervangt Bottas

Bottas zal zich het komende seizoen flink moeten bewijzen, want er zijn genoeg coureurs die zijn plekje bij Mercedes maar al te graag innemen. Esteban Ocon rijdt dit jaar zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1 en wil proberen de overstap te maken naar Mercedes. Ook hij zal dit jaar moeten laten zien wat hij in huis heeft. Vorig jaar presteerde Ocon uitstekend, wat veel goeds betekent voor het komende seizoen.

Ken je George Russell al?

Begin 2018 begon George Russell bij het Junior Driver programma van Mercedes-AMG Petronas. Russell heeft met zijn 20 jaar al veel successen behaald in zijn racing carrière. In 2014 won hij het BRDC Formule 4 kampioenschap en in 2016 eindigde hij als derde in de Formule 3. In 2017 won hij het GP3 Series kampioenschap, waardoor hij nu door Mercedes in de gaten wordt gehouden. De vraag is echter of Mercedes een contract wil geven aan een 21-jarige coureur die nog geen ervaring heeft in de Formule 1.

Helaas zijn er nog steeds geen officiële beslissingen bekend gemaakt, dus het wordt nog eventjes afwachten.. Waar denk jij dat Bottas in 2019 rijdt?

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter