Formule 1 kalender

kalender

Dit seizoen doet de Formule 1 21 locaties aan, één meer dan in 2017. Er zijn een aantal veranderingen gedaan in de Formule 1 kalender. Zo is de Grand Prix van Azerbeidzjan verplaatst van juni naar april. Ook de GP van Rusland is verplaatst: van april naar september. De GP’s van Bahrein en China zijn gewisseld ten opzichte van vorig jaar.

De GP’s van Duitsland en Frankrijk zijn teruggekeerd op de Formule 1 kalender. De GP van Duitsland stond afgelopen jaar niet op de Formule 1 kalender. De GP van Frankrijk is zelfs 10 jaar niet meer verreden. 

Tegenover het verschijnen van de GP’s van Frankrijk en Duitsland staat dat de GP van Maleisië na 19 jaar van de kalender verdwijnt. Het contract van het circuit was afgelopen en de kosten voor een nieuw contract waren te hoog om door te kunnen. Zodoende wordt de koningsklasse van de Formule 1 in 2018 op 21 circuits verreden.

Een andere verandering is dat races dit seizoen niet op het hele uur beginnen, maar 10 minuten later. Ook zijn de Europese races niet meer om 14:00 uur, maar om 15:10 uur. Dit op de GP van Frankrijk na. Deze start om 14:10.

Deel dit verhaal:

Facebook
Twitter